skip to Main Content
Geen voorrijkosten Voordelige prijzen Gegarandeerd resultaat Milieubewust 40+ jaar ervaring

  Waar Komen Al Die Bedwantsen Vandaan En Hoe Kom Je Ervan Af?

  Waar komen al die bedwantsen vandaan en hoe kom je ervan af?

  Bedwantsen, ongenode gasten in je woning

  Bedwantsen, waar komen ze vandaan en hoe kom je er vanaf? Dat is wellicht iets wat je jezelf afvraagt. De bedwants is een klein vleugelloos beestje dat zich graag in onze huizen nestelt. Terwijl je lekker ligt te slapen, zuigt het beestje je bloed op en laat deze vervelende kleine ontlasting sporen achter op je meubilair, lakens en muren. De beet van een bedwants is zeer vervelend. Vaak blijf je maar krabben aan de rode bultjes die hierdoor zijn ontstaan. Krabben is uit den boze, want dan kunnen de bultjes lelijk gaan ontsteken. Maar waar komen die bedwantsen precies vandaan? En nog belangrijker: hoe kom je van bedwantsen af? Wij vertellen je er graag meer over.

  Het ontstaan van de bedwants

  De bedwants maakt onderdeel uit van de Cimicidae-familie. Cimex lectularis is de Latijnse naam voor dit vervelende insect dat onze nachten een stuk minder aangenaam maakt. Al ruim duizend jaar zorgen deze insecten voor veel overlast. De bedwants plant zich voort door traumatische bevruchting. Dit klinkt niet prettig en dat is het ook zeer zeker niet. Gedurende het paarritueel doorboort het mannetje het onderlijf van het vrouwtje met zijn genitalien. De spermacellen reizen vervolgens via het bloedlymfe en komen uiteindelijk terecht bij de eierstokken, waar de bevruchting plaatsvindt. Er worden eitjes gelegd, waaruit doorzichtige nymfen zullen komen. Deze nymfen eten, vervellen en zullen vervolgens volwassen worden.

  Waar komen die bedwantsen toch vandaan?Bedwantsen bestrijden

  Je vraagt je wellicht het meeste af waar die bedwantsen vandaan komen. Je houdt je huis goed schoon en hanteert een hoge mate van hygiëne. Hier hoeft het echter niet aan te liggen. De overlast van de bedwants kan ontstaan door diverse factoren. Allereerst is geen enkel land ter wereld vrij van bedwantsen. Omdat de bedwantsen slechts 6,5 mm groot zijn, kunnen ze eenvoudig meeliften in koffers, bagage, je caravan, kleding, de bus, de trein of het vliegtuig. Ze zullen niet snel worden opgemerkt. Ben je recent op reis geweest of heb je een gast op bezoek gehad, dan kan het zomaar zijn dat er ook een bedwants is meegelift. De bedwants verstopt zich graag in de naden van koffers en tassen en zullen zich al snel in je huis nestelen. Ook wanneer je (studerende) kinderen in huis hebt, kan het zo zijn dat zij bedwantsen meenemen uit school of hun kamer. Ben je pas verhuisd? Of heb je onlangs nog pakketten ontvangen? Zelfs dan kan de bedwants zijn meegekomen.

  De bedwants komt overal vandaan

  Heb je houten meubilair gekocht op de vlooienmarkt of in een tweedehands winkel? Dan is de kans groot dat de bedwantsen met het meubilair jouw huis zijn binnengekomen. De bedwants kan namelijk een jaar blijven leven zonder voedsel. Pas dan ook goed op bij het kopen van tweedehands meubilair. Ga je op vakantie? Ook daar kan de bedwants zich bevinden. Bedwantsen komen veel voor in hotels, vakantiehuizen en appartementen. De bedwants wordt gevonden in kussens, lakens, in de kledingkast en in bed frames. Eenmaal terug van vakantie kan het zomaar zijn dat zich een plaag in jouw woning nestelt. Kortom, de bedwants komt werkelijk overal vandaan.

  Bedwantsen herkennen

  Hoe kun je bedwantsen precies herkennen? Bedwantsen zijn klein, vleugelloos en voeden zich met bloed. De jongen zijn net zo klein als een maanzaadje en de opgegroeide bedwantsen zullen tot 6,5 mm groot zijn. De bedwants heeft een ovale vorm en is geheel plat. Bedwantsen zijn vaak oranje of geelbruin van kleur. Meestal zijn ze in de avond of nacht actief, wanneer hun prooi aan het slapen is.

  De bedwantsen bestrijden

  Bedwantsen bestrijden

  Bedwantsen

  Je weet nu iets meer over waar de bedwantsen vandaan komen en hoe je ze aan hun uiterlijk kunt herkennen. De laatste vraag is: hoe kom je van ze af? Je vindt het ongedierte meestal onder en in de naden van het matras, maar je kunt hun uitwerpselen ook vinden op het plafond, meubels en wanden. Zelfs onder het tapijt, scheuren in de muren of achter loszittend behang kunnen zij zich schuilhouden. En wat dacht je van op de computer of televisie? Hieronder geven wij je inzicht in de diverse manieren om bedwantsen te bestrijden.

  Tips om bedwantsen te bestrijden

  Nu je weet waar de bedwants zich verschuild, is het zaak om bepaalde stappen te ondernemen zodat je snel van ze afkomt. Het eerste wat je te doen staat, is je gehele huis grondig schoonmaken. Ga niet schuiven met meubels, want zo verplaats je de bedwantsen ook naar andere kamers. Als je last hebt van een ware plaag, kun je de spullen het beste goed schoonmaken en in hersluitbare plastic zakken bewaren. Doorzoek je spullen goed om zeker te weten dat zich hier geen bedwantsen in bevinden.
  Vergeet ook je koffer of reistas niet te doorzoeken en reinigen. Zorg dat je in je woning alle gaten en spleten in vloeren, muren en leidingen goed dicht. Je kleding en beddengoed dien je te wassen in heet water met een minimum temperatuur van 50 graden. De naden van het matras, je nachtkastjes en tapijten moet je goed stofzuigen. Gooi de stofzuigerzak na gebruik direct weg. Ga vervolgens aan de slag met een verdelgingsspray en pas deze toe op ieder gaatje en hoekje in de woning. Heb je hier geen tijd voor of denk je hier zelf niet uit te komen? Zet dan een professionele ongediertebestrijder in.

  Schakel de hulp van Pestec in!

  Heeft u weinig tijd om de bedwantsen te bestrijden? Weet u niet precies hoe u dit het beste kunt aanpakken en wilt u het liefst direct een resultaat? Schakel dan de professionals van Pestec in. Onze ongediertebestrijders hebben de bedwantsen in een mum van tijd opgespoord en kunnen deze doelgericht verdelgen. Hierbij gebruiken wij enkel de beste bestrijdingsmiddelen, welke niet vergelijkbaar zijn met producten uit de winkel. Wenst u meer informatie of wilt u ons direct inschakelen? Dit raden wij u zeer aan, omdat u zo een plaag kunt voorkomen. Neem vandaag nog contact met ons op!

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Bel direct 085-7604344
  WhatsApp chat
  Versturen via WhatsApp