skip to Main Content
Geen voorrijkosten Voordelige prijzen Gegarandeerd resultaat Milieubewust 40+ jaar ervaring

  Aankomende Rattenplaag En Muizenplaag Door Vergifverbod? Lees Meer!

  Aankomende rattenplaag en muizenplaag door vergifverbod? Lees meer!

  Nederland stevent af op een ratten- en muizenplaag

  Vanaf 2023 kan het zo zijn dat Nederland met een heuse rattenplaag en muizenplaag te maken krijgt. Waar we de afgelopen zomer al veel last hadden van de eikenprocessierups, wordt dit probleem nog groter. Vanaf 2023 is het boeren niet meer toegestaan om vergif te gebruiken bij de bestrijding van ratten en muizen. Dit omdat het roofvogels schade kan toebrengen, volgens het oordeel van het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (CTGB).

  Geen goede alternatieven

  Voor het bestrijden van de aankomende rattenplaag en muizenplaag blijven er weinig alternatieven over, als er geen gebruik meer gemaakt mag worden van gif. Het gebruik van klemmen en vallen blijft toegestaan. Dit is echter een erg arbeidsintensieve bezigheid. Daarbij moet de bestrijder ook het gedrag van de ratten en muizen goed kennen. De kans is groot dat de ratten en muizen straks voor onze voeten lopen. Willen veehouders na 2023 nog vergif inzetten,dan dienen zij hiervoor een professioneel bedrijf in te schakelen. Indien zij zelf gecertificeerd en vakbekwaam zijn, is het toegestaan zelf het ongedierte te bestrijden. De boer dient bij het gebruik van gif op het eigen erf een geldig vakbekwaamheidsbewijs KBA-GB voor binnen- en buitengebruik en een bedrijfscertificering op zak hebben.

  Stalbranden door ratten en muizen

  Veel stalbranden worden veroorzaakt doordat ratten en muizen de stroomkabels doorbijten. Verzekeraars zijn dan ook voor een chemische bestrijding van het ongedierte om dit risico zoveel mogelijk te beperken. Daarbij kunnen ratten en muizen ook ziektes overbrengen. Denk aan de vogelgriep, wat ook risico’s met zich meebrengt voor het pluimvee.

  Schakel de hulp van Pestec Ongediertebestrijding in!

  Heeft u momenteel te maken met een rattenplaag of muizenplaag? Of bent u bang dat u hiermee te maken krijgt? Schakel dan de professionals van Pestec Ongediertebestrijding in. Wij zijn gecertificeerde ongediertebestrijders en hebben enkel de beste experts in huis. Omdat wij gebruik maken van speciale middelen, zorgen wij ervoor dat er snel wordt afgerekend met het ongedierte. Ook kunnen wij preventieve maatregelen treffen tegen de aankomende rattenplaag en muizenplaag. Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact op met onze professionals. Wij staan u graag te woord en komen indien gewenst spoedig bij u langs voor de bestrijding. Neem vandaag nog contact op met Pestec!

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Bel direct 085-7604344
  WhatsApp chat
  Versturen via WhatsApp